1.Kiinduló helyzet, állva páros kar magas tartásban. Nyújtózkodj meg intenzíven magasba váltott karokkal, közben végezz medence billentést oldalra(riszálás) ellentétesen a nyújtózás irányával. Végezd kellemes ütemes zenére fél percig. Aztán […]

 

1.Kiinduló helyzet, állva páros kar magas tartásban. Nyújtózkodj meg intenzíven magasba váltott karokkal, közben végezz medence billentést oldalra(riszálás) ellentétesen a nyújtózás irányával.
Végezd kellemes ütemes zenére fél percig. Aztán kicsit rázd le a karjaid, hogy megpihenjen, majd újból nyújtózz meg és folytasd az oldalra riszálás közben a váltott nyújtózást fél percig. ezt ismételd még
2x fél percig.

2.Kiinduló helyzet, nagy terpesz enyhén hajlított térdek. Törzsdöntés előre ,közben támaszkodj meg várakozó állásban karoddal a hajlított térdekre . Domboríts a hátad, majd homoríts lágyan, folyamatos ütemben. Homorítás közben mély belégzés, engedd, hogy a hasad ellazuljon. Domborítás közben intenzív kilégzés a szádon keresztül. Kilégzés közben húzd be a hasad, hogy közelítsen a gerinc irányába.
Végezz 10x ismétlést

2.Kiinduló helyzet: Hanyatt fekve, talpra húzott páros lábbal helyezkedj el,
majd végezz intenzív hasi légzést.
Belégzésnél emelkedik a köldököd, kilégzésnél süllyed a has a gerinc irányába, tedd rá a hasadra az egyik kezed, hogy ellenőrizhesd a helyes mozgást.
Végezz 10-15 ismétlést

3. Hasmasszázs. Kimozdítja a lerakódott pangó székletrögöket, a stressz okozta görcsöket (spazmusokat), és segíti a kellemes bélmozgást (perisztaltikát)
Menete: Hanyatt fekve talpra húzott lábbal helyezkedj el. Jobb oldalról, lentről felfelé haladva ,majd a has közepéhez érkezve vízszintesen folytasd, át a bal oldalra, majd bal oldalon lefelé haladva, lágyan finoman, akár olajjal vagy krémmel is végezheted, hogy ne húzódjon a bőröd.
Végezz 8-10 kört

4.Kiinduló helyzet: Hanyatt fekve nyújtott lábbak. Nyújtózz meg mind két sarkaddal egyszerre és páros karral fej fölött ellentétes irányba, közben belégzés.
Majd hangos kilégzés közben húzd fel a jobb lábad hajlítva mell elé és kulcsold át a karjaiddal.
Belégzésre nyújtózz újból páros lábbal sarkakkal és karokkal az ellentétes irányba, majd kilégzésre húzd fel hajlítva mell elé a bal lábad és kulcsold át a karjaiddal.
Végezd 6-8 x/oldalanként
Utána lazítsd el magad pár percre és figyeld meg a testedben az érzeteket.

5.Az intim torna! Fontos a gátizmok szakszerű tornája, ami hatékonyan segít a problémák megelőzésében és megszüntetésében.

 


Ellenőrizd, milyen állapotban vannak a gátizmaid tesztünk kitöltésével!

vagy akár Jelentkezz intim torna tanfolyamaink egyikére már most!
error: Content is protected !!