A szülés az egyik legnagyobb terhelés a medence kimenetét záró gátizmoknak. A medencefenék izmok ilyenkor rendkívüli nyúlást produkálnak. A hüvely 10-12-szeresére tágul, hogy kibújhasson a kisbaba. Normál állapotában a hüvely […]

A szülés az egyik legnagyobb terhelés a medence kimenetét záró gátizmoknak.
A medencefenék izmok ilyenkor rendkívüli nyúlást produkálnak.
A hüvely 10-12-szeresére tágul, hogy kibújhasson a kisbaba.

Normál állapotában a hüvely a medence tartófőfalaként működik és megtámasztja a kismedencei szerveket, de szülés után nehezen tudja ellátni ezt a feladatát, ezért gyakran jelentkeznek a kellemetlen intim tünetek.

mit tapasztalsz? kattints

Ipl: a tüsszentésnél, nevetésnél, szökdelésnél, kocogás alkalmával tapasztalható akaratlan vizeletvesztés vagy aranyeres panaszok.
A meggyengült, tág hüvelyben a kismedencei szervek szüllyedése is különféle mértékben előfordulhat. Pl: Hólyagsüllyedés (cystocele) végbélsüllyedés (rectocele) vagy méhsüllyedés (descensus uteri)

Ezért érdemes minél hamarabb szakembertől megtanulni a gátizmok edzését és szülés után a megfelelő gátregeneráló gyakorlatokkal helyreállítani a női fittséged, hogy örömteli és intim probléma mentesen élvezd az anyukává válás perceit.
Várlak szeretettel egy szülés utáni regeneráló intim torna kurzuson.

A stresszinkontinencia (akaratlan vizeletvesztés) gyakorisága nő az életkorral és a szülések számával.

Szex szülés után

A férfiak többsége türelmetlenül várja a lehetőséget, hogy mikor lehet újra házaséletet élni. A nők többsége viszont a megváltozott testi és lelki dolgoktól még nem kíván rögtön fejest ugrani a szex gyönyöreibe. (főleg ha szülés előtt sem volt túl élvezetes a nemi aktus)

A meggyengült hüvely miatt mind két fél számára nehezebb eljutni az orgazmusig, ami ha így marad, a párkapcsolatban idővel feszültséget okoz.
Ez mind a nők mind a férfiak önbizalmát megingatja.

A férfiaknál az otthoni kudarc elindíthat más nők felé egy kalandvágyat és ez a házasságotok széthullását eredményezheti.
A nőket nehezen érinti a szülés hozta testi, lelki változás.
Szülés utánni időszakban nen tódulnak bennünk éppen a szexuális vágyak.

A szülés utáni első félévben tapasztalható depresszióra hajlamos időszakban még nehezebb érzések elé állítja az újdonsült anyukát a kevésbé sikeres házasélet.

Nagyon sok válás van a szülés utáni első három évben!
Úgy érzem ezt a témát tudatosan kell kezelni a pároknak és fontos, hogy tudjanak beszélgetni egymásközt az igényeikről érzéseikről nyugodt körülmények közt.

Az intim torna pároknak segíti az elmélyültebb pillanatok kialakítását.
A közös fókuszpontok kialakítását és az egymásrahangolódás megtalálását.

Várlak szeretettel egy intim torna kurzuson ahol minden támogatást megkapsz, hogy újra kiteljesedjen a nőiséged.

 


Ellenőrizd, milyen állapotban vannak a gátizmaid tesztünk kitöltésével!

vagy akár Jelentkezz intim torna tanfolyamaink egyikére már most!

error: Content is protected !!